Bijzonder bedrijfsuitje: ‘paardenspiegelen’

Wil je met je collega’s een ‘anders dan anders’ teamuitje? Kom dan naar Hoeve Beukers. In een ongedwongen sessie ervaar je hoe een paard jou als mens kan ‘lezen’. Paarden leven in groepen en hebben een zeer gevoelige antenne om bijzonderheden of bijvoorbeeld spanningen in die groep op te merken en daar iets mee te doen. Dat kunnen ze ook bij mensen door heel puur te reageren.

De workshop ‘paardenspiegelen’ wordt verzorgd door Hoeve Beukers in samenwerking met Hillian Brink van praktijk Senang Meppel.

Interesse in wat Hoeve Beukers voor uw bedrijf kan doen? Vul onderstaand formulier in.

Tijdens deze workshop blijven we op de grond (je zit dus niet op het paard) en krijg je een aantal opdrachten om iets met het paard te doen, bijvoorbeeld een klein parcours lopen of het dier buiten de groep plaatsen. Het paard zal reageren op hoe je dat aanpakt en ‘spiegelt’ jouw gedrag. Hij zal niet automatisch luisteren naar bijvoorbeeld de teamleider, maar reageert veel meer op (non verbaal) gedrag.

Dat levert soms grappige, maar vaak ook ontroerende en indrukwekkende momenten op. De ervaring leert dat deelnemers niet alleen individueel meer inzicht krijgen in hun eigen gedrag, maar dat ook de groep als geheel hier sterker van kan worden.

De opzet van een middag ‘paardenspiegelen’ heeft naast iets leerzaams vooral ook een ontspannen karakter. Je wordt rond 13.30 uur ontvangen met koffie en thee in de landelijke omgeving van Hoeve Beukers in natuurgebied De Wieden.

Na ontvangst gaat een groep van minimaal 5 personen aan de slag met een begeleider. Afhankelijk van de groepsomvang wisselen 2 groepen halverwege en krijg je andere opdrachten te doen. Tijdens de oefeningen kun je aantekeningen maken die we na afloop samen bespreken.

Rond 16.00 uur sluiten we de oefeningen af met een hapje en een drankje (arrangement A 25,00 euro per persoon), waarbij het ook mogelijk is om aansluitend lekker te blijven eten met broodjes en soep of een stampotbuffet (arrangement B  30,00 euro). Andere wensen om een ‘op maat’ programma te maken zijn uiteraard bespreekbaar, neem hiervoor even contact met ons op.

Formulier bedrijfsuitje

 • Op zoek naar een leuke teambuildingsactiviteit?

  Kom dan naar Hoeve Beukers en ervaar hoe paarden een rol kunnen spelen om zaken te verduidelijken.

  Dit alles in een ontspannen sfeer op onze Hoeve bij het prachtige natuurgebied de Wieden.

 • Arrangement A

  Aankomst met koffie, thee en koek.

  Afhankelijk van de groepsgrootte werken we in 2 teams: één groep gaat spiegelen met een paard, de andere groep gaat aan het werk met 1 of meerdere paarden (omgang, parcours).

  Alle deelnemers krijgen een schriftje om te observeren en registreren. Halverwege wisselen de groepen.

  Afsluitend drinken we wat met een borrelhapje oid, waarbij we evalueren en er ruimte is om feedback te geven.

  Minimaal 5 personen á 25 euro per persoon.
 • Arrangement B

  Zelfde als arrangement A, met als extra soep en broodjes of een stamppotbuffet als afsluiting.

  Minimaal 5 personen á 30 euro per persoon.
 • DD slash MM slash JJJJ
 • Voer een nummer in van 1 tot 30.
  (minimaal 5)
 • (bijvoorbeeld eetwensen m.b.t. dieet etc.)
 • extra informatie:

  Afmelden kan tot uiterlijk 1 dag voor aanvang.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.