Paardenpower bij Hoeve Beukers

Paardenpower: voel je sterker en weerbaarder

Vanaf nu bieden wij op hoeve beukers in samenwerking met Hilllian Brink van Senang Meppel een training paardenpower aan. Hilllian is psychosociaal therapeute. De training is bedoeld voor iedereen, die zich sterker wil voelen en weerbaarder wil zijn.

Hiervoor gebruiken wij paarden om jou een spiegel voor te houden. Door te werken met paarden ontwikkel en versterk je je eigen kracht. We werken in kleine groepen van ca 5 personen en hebben groepen voor jeugd en volwassenen.

Wanneer?

De trainingen zullen plaats vinden in 4 zaterdagmiddagen van 15.00 tot ca 16.00 uur.

De kosten zijn 95 euro voor de training en is inclusief koffie, thee, ranja en een koek. De training wordt afgesloten met een paardenpower diploma voor elke deelnemer. Geef je dus snel op via info@hoevebeukers.nl

Met vriendelijke groet,

Hilllian van Senang Meppel
Roy & Johan van Hoeve Beukers

www.hoevebeukers.nl  /  www.senangmeppel.nl

Paard & Therapie bij Hoeve Beukers

Paardenspiegelen: “Een paard spiegelt jouw gedrag, emotie en energie”

Psychosociaal therapeute Hilllian Brink en Hoeve Beukers hebben de handen ineengeslagen en bieden met ‘paard en therapie’ / paarden spiegelen een bijzondere ervaring op een bijzondere locatie.

Al een aantal jaren wordt op Hoeve Beukers behalve paardrijlessen ook dagbesteding voor speciale groepen georganiseerd. Hilllian Brink liep al langer met het idee rond om ‘paard en therapie’ toe te voegen aan het pallet dat ze vanuit haar praktijk Senang Meppel aanbiedt. Eigenaren Roy Stanneveld en Johan Dekker van Hoeve Beukers bespraken met Hilllian de mogelijkheden om hun kennis te delen en een therapie met toegevoegde waarde op te zetten. Ze richten zich daarbij op hun eigen cliënten, pgb-deelnemers, maar ook breder en met minder diepgang op groepen in de vorm van een workshop of teamuitje. Bij ‘paard en therapie’ zet Hilllian haar 20-jarige merrie Kyrah in (indien nodig meerdere paarden) als hulpmiddel.

Voelspriet van emoties

Paarden hebben andere, ongeschreven regels in de omgang met elkaar dan mensen. Een paard is een kuddedier en als een deelnemer zich als nieuwe ‘kuddegenoot’ aandient, zal het paard op onderzoek uitgaan om te ervaren wie hij of zij is.

Dat is precies wat een paard doet: waarnemen. Zijn er blokkades die je in je lichaam draagt? Is er spanning? Een paard spiegelt jouw gedrag, emotie en energie. Niet om er een oordeel over te geven, er is geen ‘goed’ of ‘fout’.

Dit waarnemen van het paard fungeert als extra voelspriet van emoties en karakters en kan Hillian Brink als therapeute vertalen en benoemen. Dit levert voor de deelnemers inzicht, bewustwording, duidelijkheid, rust en ruimte op. Je kan ergens op een andere manier mee omgaan, iets een plek geven of loslaten en wellicht actiever keuzes maken.

Door de puurheid en onvoorwaardelijkheid van het paard voel je je niet afgewezen, maar gesteund, getroost, ‘lichter’ en kan je weer beter in je kracht gaan staan. Aan jou de keuze …

Ontspannen omgeving bij Hoeve Beukers

De sessies voor ‘paard en therapie’ worden gehouden bij manege / pensionstalling Hoeve Beukers in Wanneperveen. De landelijke ligging in natuurgebied ‘De Wieden’ geeft rust en ruimte. Daarnaast zorgen de eigenaren voor een ontspannen en ongedwongen sfeer.

Meer informatie? Neem contact op met Hoeve Beukers of kijk op de website van Hillian »